Foredrag

Små tips - store endringer

Formidlingsteknikk og historiefortelling

Et godt foredrag engasjerer, samtidig som du får konkret kunnskap du kan ta med deg og bruke videre. Dette er noe Ole Petter Hjelle alltid har fokus på.


Et godt foredrag skal også pirre nysgjerrigheten vår. Visste du for eksempel at...


Historiefortelling er en av de mest effektive å formidle et budskap som treffer og gjør inntrykk på mottakeren? Det er et uvurderlig verktøy, men få vet hvordan de kan dra nytte av det.


God formidling, som god historiefortelling, krever at du fanger og beholder oppmerksomheten til den du forsøker å nå ut til. Enten det er studenter, kunder eller ansatte som er dine mottakere.


Som prisvinnende formidler har Ole Petter Hjelle nok av innsikt å by på.


Den fantastiske hjernen 

Hjernen er vårt viktigste organ - og kanskje også det mest fascinerende.


Hvordan blir hjernen vår egentlig påvirket av teknologi? Og kan fysisk aktivitet virkelig være med på å gi oss lengre og bedre liv? Er det virkelig sånn at du kan trene deg til å bli mer kreativ - og intelligent?  


Ole Petter Hjelle har en doktorgrad i hjerneforskning. I sine foredrag om hjernen gir han deg tilgang på fascinerende og utrolig kunnskap. Du kan lære mer om hvordan du skjermer deg mot ytre krefter og hvordan de påvirker oss. Eller hvordan du kan skape positive endringer i livet, ved å stimulere og ta enda bedre vare på hjernen din.


Nedenfor kan du lese mer om og booke et foredrag med Ole Petter Hjelle!

Sterk hjerne med aktiv kropp – hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet


  • Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Vi snakker om fysisk aktivitet.
  • Fysisk aktivitet er gunstig for så og si alle hjernens funksjoner. En gåtur om dagen kan redusere risikoen for demens med inntil 50%. Fysisk aktivitet senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået og bedrer blodsukkerreguleringen. Hjernen vår er sannsynligvis det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Vi kan si det så enkelt som at hjernen vår er helt avhengig av fysisk aktivitet for å fungere optimalt.
  •  Forskning viser at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse, samt reduserer risikoen for depresjon og demens.
  • Ole Petter gir en innføring i vår fantastiske hjerne og forklarer hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form.

Det digitale dopet - hvordan hjernen vår påvirkes av teknologi


  • Visste du at vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din?
  • Dagens teknologi har gitt oss bedre liv og det er nesten umulig å se for seg en hverdag uten smarttelefoner. Men, teknologien har en bakside.
  • Vi vet fra større studier at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, angst og søvnlidelser. Spesielt er dette godt dokumentert hos barn og ungdom. Ironien er at de fleste av oss bruker mest tid på de plattformene som gjør oss mindre lykkelige.
  • Facebook, Instagram og Snapchat er eksempler på dette. Dette virker ulogisk, men det er en god forklaring på hvorfor det er slik. Disse programmene er laget for å gjøre oss avhengige. Og avhengige har vi blitt. En undersøkelse fra USA viser at over 80% av ungdommer mellom 10-16 år heller vil være en dag uten stemmen sin, enn en dag uten mobilen.
  • For teknologiselskaper er dette gode nyheter. Jo mer tid vi bruker på plattformene deres, jo mer øker markedsverdien på selskapene. Visste du at Facebook, med sine over 2,5 milliarder brukere, i dag er verdt over 500 milliarder dollar? Det er mer enn brutto nasjonalproduktet til et mellomstort europeisk land!
  • Teknologien har kommer for å bli, men vi kan velge hvordan vi ønsker å bruke den.
  • I Ole Petters foredrag vil du høre om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre og hvordan du ved hjelp av noen enkle grep kan redusere avhengigheten av smarttelefoner. Men, kanskje aller først og fremst, få noen tips hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barnas.

Historiefortellingens kraft


  • Moderne hjerneforskning har vist oss det mange av oss har vært klar over lenge - det finnes knapt noen bedre måte å formidle et budskap på, enn gjennom historiefortellinger. Bare tenk fra ditt eget liv. Historier engasjerer og får deg til å huske det du blir fortalt. Allikevel er det få som benytter seg av dette verktøyet.
  • Uansett om du er selger, næringslivsleder, eller profesjonell formidler, vil du kunne bruke historiefortelling til å få gjennomslag for nettopp ditt budskap.

Bli en bedre formidler!


  • Hjernen vår blir bombardert med impulser-og i løpet av noen sekunder må den bestemme seg for hva den ønsker å bruke tid på. Dette betyr at du som formidler bare har noen sekunder til å overbevise lytteren om at du er verdt deres oppmerksomhet.
  • Ole Petter bruker funn fra nyere hjerneforskning til å vise og forklare deg hvordan du kan fange lytterens oppmerksomhet- og holde på den.

Hvordan hjernen din lurer deg til å ta dårlige valg


  • Vi liker å tro at hjernen vår gir oss et objektivt bilde av verden rundt oss og at den handler rasjonelt. Virkeligheten er en helt annen. Hjernen blir stadig vekk lurt. Den får bare med seg fragmenter av det som skjer rundt oss, og bruker denne mangelfulle informasjonen til å danne seg et subjektivt bilde av verden.
  • Ole Petter gir deg innblikk i hvordan hjernen vår ofte tar avgjørelser på sviktende informasjonsgrunnlag, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å ta gode valg i ditt eget liv.

Lyst til å gjøre endringer i livet ditt?


  • Mange mennesker lever et liv med (u)vaner de er grunnleggende misfornøyd med. Allikevel klarer de ikke å gjøre noe med dem. Det har i mange år vært snakk om hvor vanskelig det er å endre inngrodde atferdsmønsstre hos mennesker. Nyere forskning viser at hjernen vår har en fantastisk kapasitet for endring - bare vi bruker riktig framgangsmåte.
  • Ole Petter har har hjulpet mennesker til å endre livsstil i over 15 år og gir deg konkrete tips til hvordan du skal klare å gjøre endringer i livet ditt.

Kontakt og booking

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.